VELGER SIDE: Dells XPS M1710 kommer snart med Blu-ray.

Annonse


Dell går for Blu-ray

Mens så godt alle så nær som Apple nå sitter solid i HD DVD-leiren, vil Dell følge Sony inn i Blu-ray-verdenen.

Den første Dell-maskinen med det nye HD-formatet heter XPS M1710 ? en bærbar PC med spillentusiaster som målgruppe.

Ingen vinner

Modellen finnes i dag med standard DVD-brenner, og ligger i Norge på 15034 kroner i standardkonfigurasjon med moms. Trolig vil prisen ligge nærmere 20 000 med blu-ray.

Kampen mellom de to formatene er på ingen måte avgjort, selv om rapporter fra USA tyder på at HD-DVD er mest populært. Vi har ennå ikke sett virkningen av at Sony har lagt inn Blu-ray i Playstation 3, og Apple ruller trolig ut sin nye Mac-serie med Blu-ray ut på nyåret. Også Acer har kommet med en Blu-ray-modell.

Annonse


Kan snu

Selv om HP, Toshiba og andre giganter innen PC innledningsvis står fjellstøtt på HD-DVD og Microsoft går for formatet både i Windows Vista og i Xbox 360, er det trolig mulig for dem å snu om det skulle vise seg at Sonys format vinner. Det samme gjelder etter alt å dømme de som har «giftet seg» med Blu-ray.

Taperne blir uansett de kundene som satser på feil hest i en tidlig fase. Det kan være verd å vente på spillere/brenner som tar begge formater. Slike er allerede lansert av flere uavhengige produsenter, men foreløpig bare som avspillere.

Oppdatert: 12/12-2006 kl. 14.55

Kilde:
Computersweden.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse