MØTESTED: På Rupture.com håper Shawn Fanning at WoW-spillerne vil trives.

Annonse


Napster-pappa med WoW-side

Fanning er mannen som tok platebransjen på senga med fildelingstjenesten Napster på slutten av 90-tallet. Siden har han prøvd seg som lovlig musikkselger, uten nevneverdig suksess.

Sosialt spillnettverk

Det er ingen hemmelighet at Shawn er ihuga World Of Warcraft (WoW)-fan. Han har derfor startet et sosialt nettverk for WoW-laug, kalt Rupture. På sikt vil også andre nettspill bli omfattet.

Det er i første omgang snakk om en lukket betaversjon, men Fanning håper snart å kunne gjøre nettstedet tilgjengelig for alle spillere. Hensikten er å la spillerne få sitt eget område der de kan lagre resultater og snakke med andre spillere.

Statistikk på egen side

Rupture-programvaren kobler automatisk karakternavn, profiler og ressurser, og legger alt på spillerens personlige nettside. Systemet samler også statistikken for hver enkelt spiller og presenterer den på en måte som gjør den sammenlignbar med andre spilleres karrierer.

Annonse


På nettstedet ligger det også i følge Fanning en chattetjeneste som gir mulighet for gruppesamtaler og nedlasting av programtillegg og demoer.

Kilde:
Business Week

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse