SKADELIG: Overdreven bruk av iPod skader ordforrådet.

Annonse


Nekter fienden å kjøpe iPod

USAs siste grep i kampen mot Nord-Koreas diktator Kim Jong-il er å stoppe all eksport av høyteknologi til landet. Dermed må nordkoreanerne klare seg uten iPod, flatskjermer og Segway-scootere.

Må klare seg uten tekno-gaver

Tiltaket skal være spesielt rettet mot Kim Jong-il, for å frustrere den eneveldige herskeren. Årsaken er at Kim Jong-il pleier å gi bort høyteknologi til lojale tjenestemenn og familier som støtter hans kommunistparti. Nå må han klare seg med andre gaver.

Blant de andre gavene Kim Jong-il har latt regne over sine lojale partifeller er konjakk, sigaretter og dyre biler. Nå må de altså ta til takke med dette i stedet for Segway-scootere eller MP3-spillere med epler på.

Vil ha misfornøyde diktator-supportere

Tekno-sanksjonene var egentlig ment å forhindre eksport av utstyr som kunne brukes i våpenproduksjon. FN støtter imidlertid taktikken, i håpet om at det skal gjøre det vanskeligere for Kim Jong-il å skape fornøyde medhjelpere.

Annonse


Vi kjenner ikke til noen planer om å nekte Zune-eksport til Syria, men mener USA snarest bør vurdere dette som et fredsskapende initiativ.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse