MYE MORO: Her finner du alt hva hjertet kan begjære av både livsfarlige og mer uskyldige ting.

Annonse


Spiongift til salgs på nettet

Den russiske eksspionen Alexander Litvinenko, som døde fredag, ble forgiftet med den radioaktive isotopen polonium-210. Nå viser det seg at stoffet kan kjøpes fritt fra den amerikanske nettbutikken United Nuclear Scientific Supplies, skriver Jyllandsposten.

Mye moro

Nettbutikken selger både polonium-210 og en rekke andre radioaktive isotoper. Butikken er ellers velutstyrt med mye moro, både farlige og uskyldige ting. Magneter i alle fasonger, uran, antistrålingspiller, usynlig blekk og selvfølgelig Tesla Coil og Van der Graaf-generatorer.

United Nuclear – som drives av ekteparet Bob Lazar og Joy White fra deres hjem i New Mexico – henvender seg imidlertid ikke til terrorister. Nettbutikken er først og fremst ment for lærere, studenter og amatørforskere. Likevel holder amerikanske myndigheter et vaktsomt øye med virksomheten.

Bomber

I juni 2003 stormet en politistyrke parets ranch i et forsøk på at sikre beviser for at firmaet solgte kjemikalier som brukes til å lage bomber.

Annonse


Det ble ikke reist noen sak dem, men tidligere i år fikk ekteparet igjen en påtale av myndighetene. Nå er de mistenkt for å ha transportert forbudte kjemikalier over grensen mellom amerikanske delstater. Saken er ikke avgjort, men paret risikerer både bøter og fengsel ifølge Wired.

De radioaktive isotopene fra United Nuclear kan kun leveres i USA. Varene pakkes i strålingssikre beholdere før de sendes. Poloniun-210 koster 69 dollar, 460 norske kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse