ps2360

Annonse


Mot priskrig på spillkonsoller

Microsoft har varslet reduserte priser på Xbox 360 i løpet av kort tid. Mange tror det vil sammenfalle med PS3s Europa-lansering. I så fall kan Sony være ille ute.

Store prisforskjeller

Med Xbox 360 og Nintendo Wii ute i markedet og Sonys PlayStation 3 på god vei, er konsollkrigen snart over oss europeere med full styrke. Det vil merkes på prisen.

I dag koster Xbox 360 med 20 GB harddisk 3295 kr (Komplett.no). På Spaceworld kan du forhåndsbestille Nintendo Wii til 2495. De forhåndsbestillingene som hittil har ligget ute til PlayStation 3 i norge, har hatt en pris på ca. 5500 kr.

HD eller ikke HD?

Riktig nok har PS3 integrert Blu-ray-spiller, mens billigalternativet Wii ikke tilbyr noen form for HD-innhold i det hele tatt. Etter nyttår kommer imidlertid også HD DVD-spiller for Xbox 360 på markedet.

Microsoft, som har hatt sin konsoll på markedet i et år, har varslet at de vil se på prisene nå da konsollen er etablert. Det er ingen tegn til at dette vil skje før jul, og de fleste analytikere tror dette vil sammenfalle med Europa-lanseringen av PS3 i mars.

Kritisk for Sony

Sony har allerede signalisert at de vil selge de første PS3-konsollene med store tap, og at det kan ta tid før store volumer gjør produksjonen lønnsom. En eventuell priskrig vil svi skikkelig for Sony, og det er konkurrentene klar over.

Sony-konsernet er mer eller mindre avhengig av at PS3 blir en suksess. Batteriskandalen og dårlige resultater i andre markeder, for eksempel for PC-skjermer, gjør at selskapets økonomi ikke er det den burde være. En knallsuksess for PS3 vil rette på alt dette.

Kilde:
The inquirer

Annonse


Annonse