HØY KAPASITET: iPod Video er en suksess, men ikke nødvendigvis på grunn av video-funksjonaliteten.

Annonse


iPod-video tar ikke av

En undersøkelse utført av meningsmålingsselskapet Nielsen Media Research viser at etterspørselen etter MP3-spillere med videofunksjonalitet kan være overdrevet.

Ser nesten aldri video på iPod

Blant de 400 iPod-brukerne i undersøkelsen, oppga bare 15.8 prosent at de en flere ganger hadde spilt av en video, enten på iPod-en eller i iTunes. En tredel av denne gruppen eide heller ingen video-iPod.

Videre viste undersøkelsen at bare én prosent av innholdet folk spilte av på sin iPod eller i iTunes var videoinnhold. Ser man bare på eiere av video-iPod er dette tallet 2.2 prosent. Selv eiere av video-iPod bruker altså 97.8 prosent av tiden sin på audio-innhold som musikk og podcaster.

Er ute etter lagringskapasiteten

Det kan være mange årsaker til disse tallene. Blant annet innrømmer Nielsen at de hadde visse tekniske problemer med undersøkelsen, slik at noen svar ikke ble med. I tillegg er det mange som kjøper video-iPod rett og slett på grunn av lagringsplassen. Man får plass til store platesamlinger på 80 GB.

Annonse


Apple insisterer likevel på at salg av film, video og TV-serier via iTunes går så det ryker. Selskapet har solgt 45 millioner enheter med videoinnhold gjennom iTunes siden tjenesten åpnet for ett år siden.

Kan få konsekvenser

En forklaring på den lave bruken av iPod-video kan være at de små iPod-skjermene ikke kan konkurrere mot opplevelsen av å se videoinnhold på en større skjerm. En annen kan være at det rett og slett tar tid før forbrukerne ser potensialet som ligger i det nye mediet. Likevel kan denne undersøkelsen få konsekvenser for andre video-dingser som er på vei ut i markedet fra produsenter som Microsoft og Creative.

Den kjente filmskaperen Steven Spielberg sa nylig at han aldri vil skreddersy sine filmer til iPods mini-skjerm.
– Et sted går grensa, sa Spielberg.

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse