450px-PS3_at_CEATEC_2006_(vertical)

Annonse


Taper stort på PS3

Sony taper flere hundre dollar på hvert salg av sin nyeste spillkonsoll. Spilleren, som mange mener er et ingeniørteknisk mesterverk er nemlig svært kostbar å bygge, skriver Arstechnica.

Dyre deler

Selskapet iSuppli har gransket prisene på delene i den ettertraktede boksen. Konklusjonen er at den dyreste utgaven med en utsalgspris på 599 dollar i USA koster 840 dollar å bygge. Det gir et tap på omlag 241 dollar, rundt 1.550 kroner.

Men tapet er enda større på den rimeligste utgaven til 499 dollar. Innmaten er stort sett den samme, slik at Sony taper 307 dollar per boks, nesten 2.000 kroner.

Lite å spare

Den rimeligste PS3-en har en 20 GB-disk, mens den dyreste har en 60 GB-disk, men Sony sparer bare 11 dollar på å bruke den minste disken. Likeledes er det kun 15 dollar å spare på å droppe trådløs-støtte i den billigste versjonen. Det er dermed i Sonys interesse å styre kundene mot toppmodellen.

Annonse


Den dyreste delen i PS3-en er grafikkbrikken «Reality Synthesizer» fra NVIDIA som koster Sony 219 dollar. Sonys beslutning om å utstyre PS3 med Blu-ray-spiller koster 125 dollar per boks. På sikt kan selvsagt Sony tjene store penger på dette grepet.

Til sammenlgning regnet iSuppli seg i fjor fram til at Microsoft tapte 126 dollar for hver 360. Men i dag er sitausjonen en annen. Nå tjener Microsoft 76 dollar på Xbox 360-modellen som koster 399 dollar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse