Hopp til navigasjon Hopp til innhold
tastatur

SMS-språk godtas på skolen

Gymnasiaster i New Zealand kan nå bruke chattespråk i skoleprøvene.

Elevene på den videregående skolen i New Zealand kan nå svare på de nasjonale prøvene på samme måte som de ville har gjort når de skriver SMS eller chatter. Men om man ønsker full pott på engelsprøvene må man fortsatt være sparsom med «CU», «LOL» og «ROTFL».

Fraråder

Språket man bruker i chatteprogram og SMS skiller seg betydelig fra det ordinære skriftspråket og de fleste steder i verden blir denne språkutviklingen fordømt i skolen. Men ikke på New Zealand, melder IDG.

New Zealands Qualification Authority, som godkjenner prøvene, sier at man fortsatt på det sterkeste fraråder elevene å bruke «text-speak», som den nye språkkulturen kalles.

CU

Men likevel: Alle elever som med sine svar viser fullgod forståelse av spørsmålene, vil få poeng. Dermed spiller det i teorien ingen rolle om elevene skriver «CU» i stedet for «see you»-

Beslutningen har skapt stor oppstandelse og både elever og lærere er delt opp i to leire. De som er bekymret for at dette vil skade det engelske språket kan glede seg over at forkortelser og «text speak» fortsatt vil gi poengfradrag på engelskprøvene.

Stikkord: itavisen