BEHOLDER PLASTEN: Det finnes foreløpig ikke bilder av neste generasjons Zune, men det er grunn til å tro at Microsoft beholder plast-finishen.

Annonse


Samlet slakt for Zune

I disse dager slipper Microsoft sin store iPod-killer Zune på markedet. Microsoft vil kopiere Apple-suksessen ved å tilby en totalintegrert løsning av multimedieavspiller, programvare og nedlastingstjeneste.

Etterlater Creative ute i kulda

Dermed forlater også Microsoft sine tidligere partnere i PlaysForSure-samarbeidet, selv om selskapet bedyrer at dette vil fortsette gjennom tredjepart. Creative og de andre må dermed vurdere om de har noe valg: Fortsette med Windows Media Player og de tilfeldige MSN-baserte musikkbutikkene der ute, eller skreddersy en egen løsning, noen teknologiske lysår etter at Apple slapp første versjon av iTunes.

Anmelderne er imidlertid lunkne til Microsofts nyvinning. Mens noen velger å forbigå den i mer eller mindre øredøvende stillhet, er andre mindre beskjedne når det gjelder å uttrykke sine negative inntrykk.

Total krasj for anmelder

En av disse er Ryan Block fra Engadget som opplevde at programvaren til Zune fikk PC-en hans til å krasje gjentatte ganger, uten at han noen gang fikk den til å fungere skikkelig.

Annonse


En annen anmelder som ikke har sett Zune-lyset er Wall Street Journals Walter Mossberg. Han kaller selve spilleren en hastverksjobb, og påpeker at den både har mindre batterikapasitet og er større en iPod.

Forvirrende betalingssystem

Mossberg viser også til at Zune-butikken har dårligere utvalg i musikk, og mangler filmer, TV-serier, lydbøker og podcaster. Han kritiserer også Microsofts poeng-system. I Zune-butikken kan du nemlig ikke betale i kroner og øre, men i Microsoft Points. Én sang koster 79 poeng. Man skulle tro at dette tilsvarer 79 cent, men det gjør det ikke. 79 poeng er det samme som 99 cent. Man må også kjøpe poeng for minst fem dollar av gangen, i stedet for å betale for det man faktisk kjøper.

David Pogue i New York Times er enig i Mossbergs kritikk. Han latterliggjør i tillegg Microsoft fordi Zune ikke fungerer med Windows Media Player.

Kritiserer DRM

Begge anmeldere kritiserer Microsoft for å være overivrige når det gjelder DRM, rettighetsbeskyttelse og begrensninger på bruk av spilleren.

Den kjente bloggeren Robert Scoble er heller ikke overbevist. Han mener Microsoft fortsatt ikke har gitt ham et eneste argument for hvorfor han bør kjøpe en Zune i stedet for en iPod.

Krangler på kontoret

Horisonten er imidlertid ikke helsvart for Zune. Jason Chen fra den kjente teknobloggen Gizmodo syns Zune virker lovende og skryter av designet. Kollegene hans, på sin side, syns den ser ut som om den er laget av myrvann

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse