FRISTER IKKE: Det er neppe så morsomt å være lærer hvis du blir mobbet på nettet.

Annonse


Lærere mobbes på nett

Britiske skolemyndigheter frykter masseflukt fra læreryrket som følge av mobbing på internett.

Erfarne Kathy Wallis, som underviser ved en skole i Cornwall lengst sørvest i Storbritannia, forteller til BBC at hun nylig måtte overtale en ung kollega til ikke å si opp jobben. Kollegaen hadde fått dårlige «karakterer» av anonyme elever på nettet.

– Hun begynte å gråte og sa at hvis de syntes så dårlig om henne, kunne hun like godt slutte for godt som lærer. Studentene beskyldte henne for å være dårlig forberedt og for å mangle kontroll i klasserommet.

Om en annen lærer heter det på ett av sladrestedene på nettet at «det lukter så rart av henne, kanskje det er vodka». En tredje blir beskyldt for hele tiden å sende kjæresten tekstmeldinger, i stedet for å ta seg av undervisningen.

Annonse


Kollegaen som Kathy Wallis fikk overtalt til ikke å slutte, ble hengt ut på en britisk utgave av det opprinnelig amerikanske nettstedet Rate My Teachers.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse