ABCs serier selger meget godt på iTunes Store. Det er gode nyheter for Disney og Steve Jobs som er stor-aksjonær.

Annonse


Disney-suksess på iTunes

Pengene renner inn hos underholdningsgiganten i Hollywood. Siden de ble enige med Apple om å selge TV og film på iTunes Store for snaut to måneder siden, har de solgt en halv million filmer, til tross for at kundene til nå kun har hatt 75 filmer å velge mellom.

9.000 filmer lastes ned daglig og det har gitt Disney en fortjeneste på 4 milloner dollar, 26 milloner kroner, de siste åtte ukene, melder Appleinsider.

Fox

Disney eier filmselskapene Walt Disney Pictures, Touchstone, Hollywood Pictures og Miramax. På TV-siden eier Disney blant annet ABC og Buena Vista og det er kun film fra disse selskapene som distribueres via iTunes. Disney er så langt det eneste selskapet i amerikansk underholdningsbransje som har våget å satse på filmsalg iTunes, men nå ventes flere å følge etter.

News Corp. som blant annet eier Fox Studios, er i forhandlinger med Apple om å distribuere film via iTunes. Det opplyste administrerende direktør Peter Chernin i News Corp. på et møte med analytikere og journalister denne uken.

Annonse


Darth Vader

Det kan blant annet bety at «Star Wars» blir tilgjengelig på iTunes Store, melder CNN.

Chernin ville ikke gi noen nærmere detaljer om tidsrammen, men samtalene mellom Apple og News Corp. ble «ført i en god tone». Likevel la han ikke skjul på at det var mange detaljer som gjensto før avtalen kunne undertegnes.

I tillegg til Fox er også Lions Gate i samtaler med Apple.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse