KJENDIS-FAKTOR: Like.com finner klokker som ligner på armbåndsuret til Paris Hilton.

Annonse


Søkemotor finner kjendisprodukter

Like.com lar deg søke på smykker, sko, håndvesker og klokker. Når du får opp søkeresultatene, kan du søke videre på grunnlag av det visuelle intrykket av produktet.

Farge og form

Teknologien som brukes er utviklet av selskapet Riya, som allerede har en søkemotor for grafisk bildegjenkjenning oppe og går.

Like.com sier at de øker sin produktdatabase med 3000 objekter om dagen. Brukerne kan definere kriterier som farge, form og egenskaper.

Finn rett støvel

Det er også mulig å legge inn fritekstsøk som for eksempel «brown boots pointed toe» («brune, spisse støvler»). Like.com vil gjøre om teksten til grafiske variabler, slik at du finner et utvalg støvler som passer beskrivelsen.

Annonse


I tillegg kan du også finne ting som ligner på de produktene som kjendisene bruker – enten det gjelder kolkka til Paris Hilton, skoene til Britney Spears og Tom Cruise.

Riya har stor tro på oppfinnelsen sin. De har notert seg at åtte prosent av søkene på Google og andre søkemotorer gjelder bilder. Og har også konstatert at bildesøkene verken er brukervennlige eller presise nok i dag.

Kilde:
BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse