Hopp til navigasjon Hopp til innhold
200970 (Ill.: Bungie.net)

Halo-filmen i fare

To av de største Hollywood-studioene har trukket seg.

Verken Universal eller Fox – to av gigantene i filmbyen – vil lenger være med på filmatiseringen av Xbox-spillet «Halo».

Store navn

Filmen, som var tenkt å ha premiere neste høst, er en virkelig storsatsing. Produsenten er ingen ringere enn Peter Jackson, kjent fra «Ringenes herre»-filmene. Og manusforfatteren er Alex Garland, kjent for suksessromanen «The Beach».

Filmselskapene mener nå at filmen blir for dyr. Derfor trekker både Fox og Universal seg ut. Årsaken til den uspiselige prislappen skal være at Microsoft nekter å fire på et skyhøyt royalty-krav for utlån av spillkonseptet sitt. Dessuten vil både Peter Jackson, Microsoft og Bungie ivareta kvaliteten til Halo-universet, og ønsker seg full kontroll over utviklingen av filmen.

Spillet har totalt solgt fem millioner verden over. Uten Fox og Universal og deres pengesekker kan det spøke for hele filmprosjektet.

Microsoft og Bungie på sin side lover at Halo-filmen fremdeles er under full utvikling, og skal være godt i gang med å finne nye samarbeidspartnere.

Kilde:
BBC

Stikkord: lydogbilde