Får du feil i gamle spill: husk å laste ned DirectX 9.

Annonse


– Spar millioner med Vista

Microsoft mener store bedrifter kan spare millioner på strømforbruket sitt ved å gå over til Windows Vista. Mange bedrifter lar sine PC-er stå på døgnet rundt for å installere oppdateringer. Med Vistas nye dvalefunksjon vil det være mulig å ”vekke” maskinen for en kort stund, installere oppdateringene, og la den gå i dvale igjen.

Store penger å spare

Med Vista vil PC-en gå i dvale etter én times inaktivitet. Dette kan justeres etter brukerens eget ønske. Mange laptop-eiere kjenner allerede denne funksjonen fra Windows XP, der operativsystemet går i dvale for å spare batterier.

Microsoft regner med at en bedrift kan spare mellom 350 og 475 kr i året på å la én enkelt PC gå i dvale nattestid. Beløpet avhenger av hvilken skjerm PC-en bruker.

Bruker mer strøm enn XP

Med Vista vil også bedriftens IT-avdeling kunne regulere energisparingsinnstillingene for en hel gruppe med PC-er, ved å for eksempel kreve at de skal gå i dvale etter femten minutters inaktivitet.

Annonse


Imidlertid er det fortsatt visse justeringer som trengs for at Vista virkelig skal bli strømsnill. Målinger viser at når man kjører det grafikkintensive grensesnittet Aero i Vista RC2, bruker PC-en langt mer strøm enn hva den gjør når den kjører XP. Microsoft satser på å få strømforbruket i Vista på nivå med XP før operativsystemet slippes til forbruker.

Kilde:
News.com

Annonse