Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Får du feil i gamle spill: husk å laste ned DirectX 9. (Ill.: Microsoft)

– Spar millioner med Vista

Microsoft tror dvalefunksjon vil gi strømsparing i millionklassen.

Microsoft mener store bedrifter kan spare millioner på strømforbruket sitt ved å gå over til Windows Vista. Mange bedrifter lar sine PC-er stå på døgnet rundt for å installere oppdateringer. Med Vistas nye dvalefunksjon vil det være mulig å ”vekke” maskinen for en kort stund, installere oppdateringene, og la den gå i dvale igjen.

Store penger å spare

Med Vista vil PC-en gå i dvale etter én times inaktivitet. Dette kan justeres etter brukerens eget ønske. Mange laptop-eiere kjenner allerede denne funksjonen fra Windows XP, der operativsystemet går i dvale for å spare batterier.

Microsoft regner med at en bedrift kan spare mellom 350 og 475 kr i året på å la én enkelt PC gå i dvale nattestid. Beløpet avhenger av hvilken skjerm PC-en bruker.

Bruker mer strøm enn XP

Med Vista vil også bedriftens IT-avdeling kunne regulere energisparingsinnstillingene for en hel gruppe med PC-er, ved å for eksempel kreve at de skal gå i dvale etter femten minutters inaktivitet.

Imidlertid er det fortsatt visse justeringer som trengs for at Vista virkelig skal bli strømsnill. Målinger viser at når man kjører det grafikkintensive grensesnittet Aero i Vista RC2, bruker PC-en langt mer strøm enn hva den gjør når den kjører XP. Microsoft satser på å få strømforbruket i Vista på nivå med XP før operativsystemet slippes til forbruker.

Kilde:
News.com

Stikkord: vista, windows, xp