Hopp til navigasjon Hopp til innhold
GLEDE: Chad Hurley og Steve Chen ler hele veien til banken.

Se YouTube-gutta glise

Se nøye på disse to gutta. De har nettopp blitt 11 milliarder kroner rikere. Se videoen der de forteller hvordan de opplever det.

Chad Hurley og Steve Chen startet for ett år siden opp hobbyprosjektet YouTube i et lite kontor over en pizzasjappe i San Mateo, California.

To konger

I natt ble de 11 milliarder kroner rikere, etter at Google kjøpte dem.

– To konger har kommet sammen, sier de to i en video de selv har lagt ut på sitt eget nettsted. med tydelig dobbeltmening.

– Google er konge av nettsøk, og vi er konger av nettvideo.

Ler på vei til banken

Litt seinere i videoen får vi høre at de nok regner seg som konger hver i sær også…

Uansett kan man trygt si at de ler hele veien til banken. Men de akter ikke å hvile på bunkene med dollarsedler. Og de takker alle som har lagt ut sine videoer og bidratt til at nettstedet så raskt har blitt et av verdens mest populære.

– Uten dere der ute hadde ikke dette vært mulig. Og dere skal vite at vi hører på dere. Alle forlag til endringer og påminnelser om tekniske feil tar vi veldig alvorlig, sier Chen og Hurley nærmest i kor.

Kamerater

Steve Chen kommer opprinnelig fra Taiwan, og er 27 år gammel. Han traff makkeren Chad Hurley mens de begge jobbet i nettbetalingsselskapet PayPal. En tredjemann, Chens tidligere studiekamerat Jawed Karim, var også med fra begynnelsen.

Resten er – som man sier – historie. Her kan du se og høre dem selv fortelle:

Kilder:
YouTube
Reuters
Hollywood reporter

Stikkord: itavisen