Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Pass på! Maskinen din kan ta fyr før du aner det... (laptopen på bildet er ikke identisk med den som er omtalt i artikkelen).

Mer fly-forbud mot Dell og Apple

Virgin Atlantic er det tredje flyselskapet som innfører restriksjoner mot bærbare PC-er fra Dell og Apple om bord. Fra før av har Korean Air og australske Qantas innført forbud.

Virgins forbud er imidlertid mer lempelig enn Qantas og Korean Air. har du en PC med et batteri som som er på listen over de som anses som farlige, får du lov til å ha med PC-en om bord i flyet. Forutsetningen er at batteriet fjernes og oppbevares trygt under flyturen.

Kan brukes om bord

Du kan likevel bruke PCen om bord md et nettadapter som flybetjeningen gir deg. Og Virgin sier de vil snakke med Apple og Dell så fort sikkerhetsproblematikken rundt de aktuelle PC-modellene er avklart.

Virgin har ingen flyvninger fra Norge, men flyr til en lang rekke destinasjoner fra London.

Flere epiosder

I løpet av sommeren var det flere episoder med bærbare maskiner fra Dell og Apple der batteriet utviklet varme og tok fyr. I noen av tilfellene artet varmeutviklingen seg som en eksplosjon. Batteriene er av li-ION-typen, og er produsert av Sony.

Det har imidlertid også kommet rapporter om varmeutvikling i PC-batterier som ikke er produsert av Sony.

Kilder:
virgin-atlantic.com
The Register

Stikkord: Maskinvare