Hopp til navigasjon Hopp til innhold
THE GOVERNATOR: Her er Arnold avbildet med en støttespiller fra The Young Rebublicans.

Tilstår Schwarzenegger-hacking

En av Arnold Schwarzeneggers politiske rivaler tilstår å ha hacket seg inn i datasystemet til guvernøren. Det var visst ikke særlig vanskelig.

Demokraten Phil Angelides, Arnold Schwarzeneggers hovedrival til guvernørembetet i California, tilstår at det er folk fra hans kontor som har lekket en av Schwarzeneggers private samtaler til pressen.

Ikke passordbeskyttet

I den aktuelle samtalen skal Schwarzenegger ha kommet med nedsettende kommentarer om personer av afrikansk og latinamerikansk opphav.

Angelides avviser alle anklager om hacking, og viser til at MP3-filen med samtalen ble lastet ned fra en offentlig tilgjengelig nettside som ikke er passordbeskyttet.

Svært enkle grep

Stridens kjerne skal være serveren ”speeches.gov.ca.gov”. Flere av Schwarzeneggers taler lå ute til nedlasting for publikum, med filnavn som for eksempel ”http://speeches.gov.ca.gov/dir/06-21.htm.htm”. Imidlertid kunne man komme rett inn i serverens katalog ved å droppe de siste bestanddelene i url-en. Der lå også de MP3-filene som ikke var lagt ut på nettsidene, blant dem den aktuelle samtalen.

Schwarzeneggers leir kaller datainnbruddet et skittent valgkamptriks fra Angelides’ side, men representanter for Angelides slår tilbake og hevder den aktuelle lydfilen var så viktig at den var nødt til å offentliggjøres.

Kilde:
News.com

Stikkord: internett, politikk