Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Live Search på lufta

Microsoft har lansert den flunkende nye søketjenesten sin.

Windows Live Search vil erstatte MSN Search. MSN er verdens tredje største søkemotor etter Google Yahoo, som er henholdsvis nummer en og to.

Vil bli nummer to

Microsoft håper at Windows Live Search skal skaffe dem en nummer to-plassering, rett og slett på grunn av integrasjonen med det kommende operativsystemet Windows Vista.

I første omgang blir tjenesten lansert i 47 land og på 23 språk. Det er ennå uklart om Norge er med i første heat.

Oppslagstavle

Den nye søkemotoren er en del av Windows Live-familien, som nå omfatter nettpratsystemet Messenger og sikkerhetspakken OneCare.

I den ferdige utgaven er det blant annet en «oppslagstavle» der du kan lagre huskelapper og bilder fra søkene du har foretatt. Nytt er også en intuitiv funksjon som gir deg forslag til alternative lenker relatert til søket ditt.

Del av storfamilie

På sikt er det planlagt en lang rekke tjenester i Live-systemet. Blant annet er det lansert en betaversjon av kartsystemet Windows Local Search, som snarere er et tillegg til enn en konkurrent til Google Maps.

På nettstedetLive.com kan du få en forsmak på hva Microsoft har i ermet framover. Den tilsynelatende enkle søkesiden rommer en lang rekke nyttige og morsomme tjenester du kan skreddersy etter behov.

Kilde:
Reuters

Stikkord: internett