Hopp til navigasjon Hopp til innhold
TO HJUL: Logitechs mus i fjerdegir...

Logitech-mus med gir

Logitech lanserer nå en helt ny type mus med superrask skrolling. Musen går i gjennom hundrevis av sider med et enkelt fingertrykk.

Giret, som er en helt ny type skrollehjul, kaller Logitech MicroGear. Det spinner fritt i opp til syv sekunder, og går i gjennom mengder av informasjon i en enkelt operasjon. Dette setter en ny standard for skrollingseffektivitet, hevder Logitech.

En enkelt bevegelse med fingeren gir mulighet til å søke gjennom så mange som 10 000 linjer i et Excel dokument i løpet av syv sekunder. Med et tradisjonelt skrollehjul ville man måtte spinne 500 ganger, og det tar syv minutter å gå over det samme innholdet.

Det nye hjulet tilbyr i følge Logitech en forbedret «klikk-til-klikk» skrollmulighet som resulterer i en faktisk feedback for hver lille enhet som er skrollet, og gir muligheten til å navigere presist gjennom lister, lysbilder og individuelle bilder.

– Ved å gi folk muligheten til å bruke et «free-spinning» skrollhjul, har Logitech tatt tak i et problem mange databrukere har. Tidligere har man konstant måttet bruke pekefingeren til å skrolle gjennom lange dokumenter, sier Logitechs markedssjef Ashish Arora..

– Hver applikasjon trenger ulike typer navigasjon, og med sin elegante konstruksjon kan hjulet elegant bytte mellom å spinne fritt og «klikk-til-klikk» skrolling. De som prøver det nye hjulet sier at de ikke kan gå tilbake, sier markedssjefen.

En studie foretatt av Logitech viser at gjennomsnittsbrukeren har seks applikasjoner åpne på dataen samtidig, og at det aktive vinduet byttes hvert 50. sekund. For å navigere på det enorme mengden digitalt innhold man har til rådighet, bruker folk skrollen på musen nesten åtte meter i løpet av en åttetimers dag.

Dette har Logitech nå tatt konsekvensen av med to nye musmodeller: MX Revolution cordless laser mouse og VX Revolution cordless laser mouse. Den siste er ment for bærbare maskiner.

Begge modellene er i salg fra i dag, og prisen er henholdsvis 849 og 679 kroner. De fungerer i følge Logitech like bra med Mac som med PC.

Kilde:
Pressemelding fra Logitech.

Stikkord: Maskinvare