Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fly snudde da mobilen ringte

Et British Airways-fly på vei fra London til New York snudde da en tilsynelatene herreløs mobil begynte å ringe bak i flyet like etter avgang.

En av passasjerene som var om bord i flight BA 179 fra Heathrow til New Yorks John F Kennedy-lufthavn søndag, forteller til BBC at en mobiltelefon begynte å ringe like etter at flyet tok av.

Besetningen på flyet tok kontakt med sikkerhetsvaktene på Heathrow etter funnet av den mystiske mobilen, men de konkluderte med at det var trygt å fortsette flyturen.

Kapteinen fant likevel ut at det tryggeste var å snu – «for sikkerhets skyld».

Sikkerhet først

British Airways sier i en uttalelse etter hendelsen at «en mobiltelefon ble funnet om bord, men ingen av passasjerene så ut til å eie telefonen. Kapteinen drøftet saken med våre sikkerhetsfok som slo fast at flyturen kunne fortsette som normalt.»

Halvannen time senere bestemte kapteinen seg likevel for å snu og forklarte til de 217 passasjerene at sikkerheten hadde første prioritet og at man ikke ville ta noen unødige sjanser.

Mobilforbud

Mobiltelefoner ble bannlyst på alle flygninger fra Heathrow etter avsløringene av et mulig terrorangrep torsdag i forrige uke.

21 personer ble samme dag pågrepet, mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot fly på vei fra Heathrow til USA.

Mandag ble det lettet på restriksjonene, men fra nå av er morsmelk den eneste væsken du har lov å ta med deg om bord i et fly fra Heathrow.

Kilde:
Press Association

Stikkord: Mobil