Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flere biler får iPod-støtte

Så langt er det bare BMW som har hatt «ekte» iPiod-støtte. Nå følger tre andre store bilfabrikanter etter.

Apple har innledet et omfattende samarbeid med bilgigantene General Motors, Japan Mazda Motor Corporation og Ford Motor om å integrere de markedsledende MP3-spillerne i et stort antall biler.

I alle 2007-modeller

Hittil har bare BMW hatt en slik sømløs støtte, og bare i enkelte av sine modeller. Full integrasjon betyr at man setter iPoden i en egen slot i hanskerommet og kan styre alle funksjonene fra rattet.

GM vil legge inn iPod-støtte i samtlige av sine til sammen 56 bilmodeller, fra småbiler til trailere – men foreløpig bare i USA. Mazda vil legge iPod-støtten inn i samtlige 2007-modeller over hele verden. Det er ennå ikke kjent hvor omfattende avtalen med Ford er.

Mulig i gammel bil også

Det er i dag fullt mulig å høre iPod-musikk i bil uten slike løsninger. Dersom man har en gammeldags kassettspiller i bilen, er det bare å kjøpe en billig adapter. CD-vekslere kan også fungere som styringsverktøy og tilkobling for iPod.

Litt mer vrient er det med CD-spillere. Noen har linjeinngang, mens andre ikke har noen form for tilkobling av eksternt utstyr. Da er løsningen en FM-sender, som omsider har blitt lovlig også i Norge.

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: lydogbilde, mp3