Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil bruke millioner på fildelingsssak

Filmbransjen har fått en mektig motstander i IT-millionæren Shawn Hogan, som ble tatt for å laste ned komedien Meet the Fockers.

fockers
Hogan har tjent millioner av dollar på selskapet Digital Point Solutions. I november i fjor fikk han en telefon fra en advokat som representerte filmbransjeorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association of America). Advokaten sa at Hogan ville bli saksøkt for å ha lastet ned filmen Meet the Fockers via BitTorrent.

Full advokat-krig

Hogan, som i likhet med andre amerikanske næringslivsledere holder seg med dyre advokater som elsker å spise andres dyre advokater både til frokost, lunsj og middag, har nå gått til full krig mot filmbransjen.

MPAA har tilbudt et forlik med et erstatningsbeløp på 2500 dollar (litt under 16 000 norske kroner. Men Hogan er villig til å bruke millionbeløp – i dollar – for å slippe å betale erstatningen, som han opplever som urimelig for en enkelt film som koster rundt 150 kroner i butikken.

Hadde filmen på DVD

Hogan hevder dessuten at han hadde kjøpt filmen på DVD (noe han utvilsomt burde ha råd til) før han lastet den ned. Derfor mener han å ha sitt på det tørre. Men mest av alt ønsker han å sette søkelyset på metodene som film- og platebransjen benytter i sin jakt på fildelere.

– Disse menneskene misbruker systemet fullstendig. Jeg er villig til å bruke millioner på dette, sier Shawn Hogan til Wired.com.

Ser fram til rettssak

Hogan stiller blant annet spørsmål ved hvordan underholdningsbransjen skaffer seg informasjon om eierne til IP-adresser som bruker BitTorrent og andre systemer for utveksling av informasjon på nettet.

MPAA ser på sin side fram til en rettssak. Sett fra deres ståsted vil den gi en nyttig avklaring av hvor loven står.

– Vi ser fram til å få belyst disse sakene i en rettssal, sier MPAA-talsmannen John G. Malcolm.

Rettssaken kan kanskje bli en minst like morsom opplevelse som med Robert deNiro og Barbra Streisand i rollene….

Stikkord: fildeling, lydogbilde