Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Suspenderte 74000 .eu-domener

Titusener av .eu-sider forsvinner fra nettet og tre selskaper saksøkes for å trikse med domenene til den Europeiske Union.

Den ideelle organisasjonen EURid tok affære etter å ha gjennomgått de registrerte sidene med den populære endinga. De fant at et fåtall selskaper har registrert flere hundre fiktive selskaper for å manipulere systemet.

400 hundre navn som har registrert domener må nå forsvare seg juridisk for å holde adresser til videresalg i reneste svartebørsstil, også kalt «warehousing» på engelsk.

De tre selskapene som anklages for å stå bak butikken er Ovidio, Fausto og Gabino. Disse er ventet å måtte møte i rettslokaler i Brussel i oktober. Enn så lenge står de oppkjøpte domenene på vent, en pause som trolig vil drøye et års tid.

Flere undersøkelser i vente

EURid har allerede suspendert en rekke adresser der kjøperne ikke kunne bevise at de befant seg innenfor EUs landegrenser. Avsløringen kom mens organisasjonen ennå er i startfasen av sine undersøkelser som tyder på at opprullingen kan komme til å fortsette.

Prisen for et EU-domene koster 143 kroner (18 Euro) årlig hos både EuropeRegistry.com og EuroDNS.com. Over to millioner sider har blitt registrert siden oppstarten i april.

Eu.no er for øvrig tilgjengelig fra navn.no.

Kilde:
The Register

Stikkord: internett