Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gizmo Project: – Ring gratis overalt

SIPphone utbasunerte sitt nye tilbud denne uka om gratis telefonsamtaler til mobil, fasttelefon og datamaskiner verden over. Nyansene modifiserer gladmeldinga.

Gizmo-project
The Gizmo Project heter IP-telefonløsninga som forstyrrer teleselskapene og skal ta over telefonmarkedet. Produsenten SIPphone skal kapre kunder ved å la folk ringe helt gratis.

Flere begrensinger

Men helt sant er det ikke. I mindre skrift kommer betingelsene til tjenesten All Calls Free. Den gjelder «bare» 60 land. 43 av disse har kun mulighet for å ringe til fasttelefon. Og gratis blir det bare mellom Gizmo-brukere. Selskapet påberoper seg også retten til eventuelt å begrense lengden på samtalene.

VoIP-tilbudet fungerer ved at medlemmene registrerer hus- og mobiltelefoner på sin Gizmo-konto. Numrene blir aktivert og klargjøres til å ringe ut. Men den eneste måten samtalen skal være kostandsfri, er hvis mottakeren også er en del av prosjektet.

Det holder ikke bare å være registrert. Mottakeren må også være «aktiv» bruker av tjenesten, uten at det blir definert på siden. Telefonsamtaler til alle andre mottakere belastes med Gizmos standardpriser.

Mye å spare

Når det er skrevet, vil det åpne for mye billig telefonering verden over for alle som er registrerte og velger å benytte Gizmo-prosjektet ofte. Skype har allerede denne tjenesten i Skype Out, men her belastes samtalene med små tellerskritt. Brukere i USA og Canada tilbys gratisringing til fasttelefoner, men dette er kun et prøveprosjekt.

SIPphone har som mål å beholde gratiskonseptet enn så lenge, men som kommersiell aktør kan er ikke fornøyde kunder alltid den høyeste målsettinga.

Kilder:
The Gizmo Project
ArsTechnica.com

Stikkord: internett, Mobil