Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bloggen lever i Libanon

Situasjonen i Midtøsten er i ferd med å utarte til krig i full skala. Og bloggerne er der hvor journalistene ikke slipper til.

Det er ikke første gang at bloggerne bidrar vesentlig til å fyllle ut bildet som de «offisielle» mediene gir av en krigssituasjon. Mange husker Salam Pax – også kalt «Bagdad-bloggeren». Mens amerikanske bomber bokstavelig talt regnet over hodet på ham, klarte han å holde verden oppdatert om virkeligheten for lokalbefolkningen i dramatiske vårdagene i 2003.

Tragedien innefra

Slik er det også i dagens Libanon, der befolkningen i dag føler Israels bomber på kroppen. På blogger som lebop.blogspot.com og beirutnotes.blogspot.com/ finner vi ferske skildringer av tragedien som utspiller seg for vanlige folk som er fanget i krigshelvetet.

I Israel, som i motsetning til Libanon har sine kommunikasjonslinjer intakt, blogges det også fra bomberommene. På israelibunker.blogspot.com kan du lese hvordan det føles å være mål for Hizbollahs raketter.

Stikkord: internett