Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Minnekorn fra HP

Hewlett-Packard har utviklet en minnebrikke på størrelse med et riskorn som kan lagre store mengder informasjon og støtter trådløs overføring.

hp-minibrikke
HP ser for seg at brikken kan brukes til blant annet å verifisere medisiners ekthet, identifisere pasienter på sykehus, og å legge lyd og bilder til postkort.

512 KB lagringskapasitet

Brikken måler to ganger fire millimeter og kan lagre 512 KB med data. Det tilsvarer ca. 100 sider med tekst. HP antar at fremtidige brikker vil ha større lagringskapasitet.

Brikkene kan overføre data i hastigheter opptil 10 megabit per sekund. Dette er langt hurtigere enn andre systemer med kort rekkevidde, som Bluetooth eller RFID.

Kan festes til alt

HP har store håp for brikken. Den kan festes på nær sagt alle overflater, man kan bruke én eller flere sammen, og det vil bli mulig å presse produksjonskostnadene helt ned i én dollar (litt over seks kroner) for en brikke.

Batteri er heller ikke nødvendig, da maskiner som leser informasjon fra brikkene, vil gi energi ved induksjon. HP anslår at brikkene vil bære på markedet i løpet av to års tid.

Kilde:
BBC

Stikkord: Maskinvare