Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ditt navn i Firefox’ kildekode?

Om du skaffer en eneste ny bruker av Firefox de neste to månedene, blir navnet ditt foreviget i Firefox 2.0.

Nettleseren tar i bruk nye triks for å erverve nye brukere.
Med innbydende retorikk sender Firefox en appell om å verve flere surfere. PR-stuntet dekkes bak et budskapet om vennskap og det å skape en universal balanse i verdens største datanettverk. Kampanjen startes et par uker etter at 2.0-utgavens betaversjon ble nettmat.

«Ola setter Kari fri»

Som belønning vil ververen og den som laster ned programmet få navnene sine digitalt innskrevet i nettleseren. Vervekampanjen begynte lørdag og vil vare til 15. september.

På en egen side, kan man fylle inn de riktige navnene og e-postadressene. Man kan velge hvilket honnør-verb som skal settes mellom deg og den som blir vervet (Ola VERB Kari). Kandidatene er: informerte, bemyndiget, bryr seg om, frigjør, er glad i, opplyste, setter fri og støtter.

Vennskapsvegg

Om alle samtykker, vil informasjonen dukke opp på en digital «vennskapsvegg» i Mozillas hovedkvarter i California. I tillegg skal navnene opptre i Firefox 2 via et interaktivt display kalt «Venner av Firefox». Hvordan de skal gjøres tilgjengelige, er fortsatt uklart. En bruker av Slashdot tror det blir i kildekoden.

Årsaken til at den såkalte «Verdens Firefox-dag» ble lansert 15. juli, er fordi det er på- datoen to år siden Mozilla ble stiftet.

Lifehacker har lagt ut stillbilder av og kommentert Firefox 2.0 beta her.

Kilde: Firefox

Stikkord: internett