Sykkel

Annonse


Sykler etter GPS

Sykkel70 frivillige har hjulpet det nederlandske sykkelforbundet med å bygge en dør-til-dør tjeneste for syklister på tur. Tjenesten er foreløpig bare for Utrecht-provinsen midt i landet, men forbundet ønsker å utvide den til hele det konstitusjonelle monarkiet.

– Vi skjønte at en samarbeidsmetode som Wikipedia har brukt, ville fungere bra for oss
også, sier lederen for ruteplanleggeren, Kees Bakker til Reuters.

Mer detaljert enn bilkart

Hver tredje tur på nederlandske veier tråkkes på sykkel. Det plane landet har tusenvis av sykkelstier som ikke kan nås med bil. Inntil nylig var de heller ikke tilgjengelig for digitalt navigeringsutstyr.

De frivillige har ikke tatt lett på oppgaven. Informasjonen er mer detaljert enn den som samles for vanlige bilkart. I tillegg til kurver, har de frivillige notert veidekke, landskap og belysning. Og når så mange er med på prosjektet, har eventuelle feil fort blitt kommentert og rettet opp – ikke ulikt artiklene på ITavisen.no.

Annonse


Nettstedet til ruteplanleggeren besøkes av over tusen mennesker daglig, og kan lastes inn på globale posisjoneringssystemet (GPS) til Garmin.

Studer sykkelruten her.