Annonse


Lett å bryte seg inn hos FBI

Colon jobbet selv for selskapet BAE systems, som var engasjert av FBI for å teste sikkerheten. Det var dermed aldri noen fare for at data kunne komme på avveie. Men det vekker likevel stor bekymring i den føderale politiorganisasjonen at konsulenten så enkelt fikk tilgang til sensitive data.

Fikk se vitnenavn

Blant filene konsulenten fikk tilgang til var blant annet det mye omtalte vitnebeskyttelsesprogrammet, der folk som tyster på mafiatopper og andre storforbrytere får ny identitet og nytt bosted.

Ved å bruke samme metode som konsleunten kan det tenkes at kriminelle som ønsker å hevne seg på tystere får tak i opplysninger om hvor de oppholder seg.

Versting på sikkerhet

Også persondata om 38 000 FBI-ansatte fikk konsulenten tak i – inkludert opplysningene om FBI-direktøren Robert S. Mueller.

Annonse


FBI har tidligere vært i hardt vær for manglende sikkerhet. Eller rettere sagt: En sikkerhet som er så streng at det er vanskelig å få gjort noe. Organisasjonen preges til dels av utdaterte systemer og tungvinte, byråkratiske løsninger som tilhører en annen tid.

Kilde:
Washingtonpost.com (krever registrering)