Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Voldsomt speilrefleks-salg

Nordmenn kjøper digitale speilreflekskameraer som aldri før. Bransjen venter å toppe fjorårets tall på 28 000 solgte med god margin.

I 1999 ble det bare solgt 300 digitale speilreflekskameraer i Norge. I fjor ble det solgt hele 28 000.

kan passere 50 000

– Interessen for speilrefleks er større enn noen gang. Salget er helt eventyrlig.

Han kan fortelle at santallet solgte digitale speilreflekskameraer pr. 31. mai økte fra 9700 i fjor til 16 200 i år. Og da er ikke juni-salget før sommerferien tatt med. De siste 12 månedene er økningen fra ca. 20 000 til 35 000.

Førsund vil ikke anslå hvor mye 2006-salget lander på, men han er helt sikker på at fjorårets 28 000 solgte vil bli slått med god margin.

Fløere aktører

– Det er etterhvert flere aktører enn Nikon og Canon på markedet. Noe som ikke bare betyr økt konkurranse om et marked som allerede er der, men også vil trekke til seg nye kundegrupper. Mange kjøper seg nå både to og tre digitalkameraer til ulikt bruk, sier Førsund.

Nikon er en av de største på markedet for digital spilrefleks. Produsenten kan nå rapportere om et salg har økt med 35 prosent siden i fjor vår. Fabrikken i Thailand som lager de populære modellene D50 og D70 klarer så vidt å holde tritt med etterspørselen.

I tillegg til bestselgerne fra Canon og Nikon finnes det speilrefleksmodeller både fra Panasonic, Sony, Pentax og Olympus.

Kilder:
Fotorådet
Reuters.com

Stikkord: digitalkamera