Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Google snart klar med GBuy

Google kommer snart til å lansere sin nye betalingstjeneste GBuy. Det tipper flere velrennomerte analytikere.

Det er fortsatt ikke sikkert om Google virkelig vil lansere sitt svar på PayPal – det mest brukte betalingssytemet på nettet. Googles talskvinne Megan Lamb vil ikke bekrefte datoen, men hun kan bekrefte at de jobber med saken.

Gratistiden er over

– Betaling har historisk sett vært en del av Googles tilbud både nær det gjelder annonser og tjenester. Vi tilbyr våre brukere muligheten til å kjøpe varer på Google Base og i Google Store. I tillegg kian man betale for Google Video og Google Eearth, sier hun til nyhetsbyrået Reuters.

Dermed ligger det i kortene at enda fler av Googles tjenester kan komme til å koste penger. Google tjener i dag store penger på annonser. De fleste spår at vanlige Google-brukere vil bli en viktigere del av inntektene med GBuy.

Full kontroll

Google vil ytterligere maksimere sine inntekter ved at de slipper å inngå avtale med tredjeparts betalingstjenester som payPal. Med GBuy vil de ha bukta og begge endene – både tjenestene som hele verden har gjort seg avhengig av og systemet som transporterer pengene inn til dem.

I følge flere analytikere som byråer og bransjeorganer har snakket med, skjer lanseringen i kveld/natt norsk tid. Hold kredittkortet varmt…

Oppdatert 29/6-2006 kl. 19.10: Google lanserte i kveld Checkout, en tjeneste som gjør det lettere å betale for annonser. GBuy er derimot ingen steder å se foreløpig.

Kilder:
yahoo/AP
Reuters
BBC

Stikkord: internett