400

Annonse


DS Lite klar for Norge

Ikke alt som er hvitt er en iPod. Men uansett hvor oppgitt vi blir over de uttallige sammenligningene, er det ikke til å komme unna at mange assosierer DS Lites lekre linjer med Apples designikon. Sånn er det bare.

Sannheten er at Nintendo DS, den populære toskjerms-spillmaskinen, har byttet ut det kjedelige, grå og firkantede utseendet, med et sexy ytre som bør appellere ikke bare til spillentusiaster, men også til de generelt gadget-interesserte. Nå har Nintendo klart det Sony fikk til for halvannet år siden med sin PSP, de har designet en håndholdt maskin som vekker umiddelbar oppmerksomhet med sitt utseende.

Det ytre teller mest?

DS Lite har ikke mye nytt å by på under panseret. Det er den samme maskinen som DS, den tar de samme spillene, og er like bakoverkompatibel med eldre GameBoy Advance-spill som den originale DSen. Prosessorkraften er den samme, den trykkfølsomme skjermen, mikrofonen og stylusen er fremdeles der, og støtte for trådløs spilling er fortsatt inkludert. Den er altså ikke blitt noe mektigere siden sist, og det egner seg fremdeles best til 2D-spill, men Nintendo har bevist gang på gang i løpet av den siste tiden at de klarer å levere konstant kvalitet til DS, og vi har nå fått et eksepsjonelt utvalg med gode spill til maskinen.

Men DS Lite er først og fremst blitt mindre og tynnere. Reduksjonsstørrelsen innebærer også det eneste negative momentet med maskinen – hvis du setter inn et gammelt GBA-cartridge, stikker den uestetisk et par millimeter ut. Til gjengjeld, når du ikke har et GBA-spill inne i maskinen, kan du dekke hullet til med et lokk, noe du ikke kunne på den originale DSen.

Annonse


400

SE BILDER AV DS LITE HER

Andre endringer innebærer flytting av visse knapper. Start- og select-knappene er nå plassert nederst til høyre for skjermen, power-knappen er endret til en bryter og ligger nå på høyresiden av maskinen. Volumknappen er enklere å nå, og stylusen sitter nå også til høyre. Selve spillknappene er også mer behagelige å trykke på, fordi de stikker litt lenger ut. Mikrofonen har nå havnet mellom de to skjermene.

Strømtilkoblingen er også litt annerledes, og du kan følgelig ikke bruke din gamle DS-lader lenger.

Vi ser lyset

Alt dette er hyggelig, men nesten ubetydelig i forhold til det som virkelig gjør DS Lite verdt å eie. De herlige, lyssterke skjermene. Med den betydelig forbedrede kvaliteten får eksisterende DS-spill et nytt liv, rett og slett. Skjermene har fire lysstyrke-varianter, den svakeste tilsvarer gamle DS, og den kraftigste brenner ut øyene våre. Nesten.

Med lansering av DS Lite begynner Nintendo å posisjonere seg mot sin neste storsatsning, Wii. De forsøker å kvitte seg med sitt vedværende image som et selskap som er i overkant barnevennlig, de satser i stedet på frisk design og elegant utforming. Nå skal alle aldersgrupper treffes. Og som vi gleder oss til å få inn en Wii-maskin i samme farge som vår DS Lite, de henger liksom naturlig sammen.

400-8

Et stadig voksende bibliotek av imponerende spilltitler gjør også at DS Lite er per i dag den håndholdte spillkonsollen som byr på desidert mest underholdning. Joda, PSP begynner å komme etter med stadig mer interessant utvalg av spill, men akkurat nå er det likevel DS som har mest å by på. Vi vil nesten gå så langt som å påstå at når det gjelder spill, er DS den mest interessante spillkonsollen, punktum. Uansett om det gjelder håndholdte eller stasjonære maskiner.

Nei, DS Lite er ikke en multimediamaskin, den er ikke egnet til film, musikk aller andre, halvveis unødvendige funksjoner. Men det er spill vi snakker om her, det er det vi bryr oss om. Og den kombinerer herlig og nyskapende spillbarhet, flott utseende og en hyggelig pris, og det er abslolutt ingen grunn til å ikke skaffe seg en hvis du hevder å være spillinteressert. Selv hvis du eier en DS fra før.

DS Lite kommer i salg fredag 23. juni, og veiledende pris ligger på ca. 1499 kroner.

Annonse