Annonse


Dømt for å linke

Nettstedet lenket direkte til steder på nettet der man kunne finne piratkopiert musikk. Selv mente de at det var tilstrekkelig å advare brukerne mot å bryte opphavsretten.

7700 for hver fil

Nederlandsk rett mente imidlertid noe annet. Technodesign ble dømt til å fjerne nettstedet umiddelbart, og betale straffebøter på 77 000 kroner for hver dag de er oppe etter at dommen har falt. Alternativt kan de betale 7700 kroner for hver opphavsbeskyttet fil som blir gjort tilgjengelig.

I tillegg må selskapet betale erstatning til plateselskaper og artister. Hvor høy denne erstatningen blir, er ennå ikke avgjort.

– Må ikke bli fristed

I dommen legges det vekt på at Nederland ikke skal være et fristed for fildelere og pirater, slik mange har hevdet. Det var platebransjeorganisasjonen IFPI som sto bak søksmålet mot nettstedet.

Annonse


IFPI kan så langt til lignende saker i Kina (Baidu) og Australia (mp3s4free.com). I Norge inngikk de i februar i år forlik med nettstedet mixmus.no, som linket til steder der platebransjen selv hadde lagt ut musikk og video som markedsføring. IFPI mente at måten dette ble gjort på kunne skape inntrykk at materialet var mixmus’ eget.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse