AllofMp3.com

Annonse


AllofMp3.com slår tilbake

AllofMp3.comNå sist er det den britiske platebransjens organisasjon, BPI, som har gått ut og advart britene om at den russiske nedlastingstjenesten AllofMp3.com er ulovlig. Nå har nettstedet sett seg lei på alle angrepene.

En torn i øyet på platebransjen

AllofMp3.com har oppnåd enorm popularitet med sin nedlastingtjeneste på nettet. Brukerne kan laste ned fra en fyldig katalog til en brøkdel av hva man må ut med på for eksempel iTunes og MSN music. I tillegg er musikken fri for kopibeskyttelse, og kommer i nesten alle formater man kan ønske seg.

Internasjonal platebransje har lenge øvd tungt press på russiske myndigheter for å få stengt nettstedet, til tross for at det flere ganger er fastslått at AllofMp3.com ikke bryter russisk lov. Nå slår nettstedet tilbake med en fem punkts kunngjøring:

– Vil beskytte vårt gode navn og rykte

1: Nettstedet AllofMp3.com er eid av et russisk selskap og har operert fullt ut i tråd med russisk lovgivning i seks år. Selskapet er gransket flere ganger av offentlige myndigheter uten av ulovligheter er påpekt. Det er heller aldri falt noen dom mot AllofMp3.com i en russisk domstol.

Annonse


2: AllofMp3.com verken driver eller averterer sin virksomhet på andre lands territorier.

3: AllofMp3.com overfører regelmessig store pengesummer til de russiske organisasjonene for kollektiv rettighetsforvaltning, ROMS og FAIR (noe tilsvarende TONO, red. anm.). Disse har gitt nettstedet lisens til å formidle musikk lovlig på nettet.

4: Nettstedet AllofMp3.com forbeholder seg retten til å ta de nødvendige skritt for å beskytte sitt rykte. Vi oppfordrer alle til å inspisere nettstedets lovlighet grundig og fordomsfritt.

5: Den 1. september kommer nye russiske opphavsrettslover. Siden januar 2006 har nettstedet inngått direkte avtaler med rettighetsholdere og forfattere, samtidig som prisen på verker er satt opp og royalties overført direkte til opphavspersonen eller plateselskapet. Det er AllofMp3.coms mål å bli enige med alle rettighetsholdere om priser og royalties innen 1. september 2006.

6: Vi tror på langsiktig og sivilisert forretningspraksis basert på respekt for loven, der man tar hensyn til både kundens krav og nasjonale og internasjonale opphavsrettshavere.

Ikke konkretiserte prisendringer

I punkt fem antyder altså AllofMp3.com at de vil endre sin prisstruktur for å komme på godfot med de internasjonale plateselskapene. Foreløpig er det ikke konkretisert hva dette vil innebære.

Kilde:
Slyck.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse