Annonse


AMD for spill-verstinger

Det høres unektelig dyrt ut, men for den som har velfylt lommebok kan AMD snart tilby to dobbelkjernede prosessorer og fire grafikkretser.

Den nye plattformen kalles «4X4» og ble lansert torsdag i forrige uke. AMD er sparsomme med opplysninger, og spekulasjonene går nå høyt i hardware-pressen om hva dette egentlig er for noe.

Kjører flere spill samtidig

Det er imidlertid på det rene at det dreier seg om en ny spillplattform for PC som tar i bruk det ypperste av hva som finnes av teknologi på forbrukermarkedet. Med AMDs «quad core» og «dual graphics»-løsning kan man kjøre opptil flere spill parallelt, og i tillegg ha oppe tunge PC-nytteprogrammer.

Man kan veksle mellom spillene etter behov, og trenger dermed ikke stenge spillet man holder på med når man har lyst til å spille et annet.

Annonse


Liten vits?

Kilder som står ITavisen nær spør seg hva som er vitsen med dette. De mener at behovet for å kjøre flere spill samtidig er begrenset. Og påpeker at man må følge opp med annen og dyr hardware og RAM for å få det til å fungere optimalt.

Hele stasen skal i følge ComputerSweden koste 10 000 kroner (i Sverige, inklusive svensk moms).

Det blir trolig Alienware som først vil presentere en ferdig PC med systemet. PC-produsenten, som nylig ble kjøpt opp av Dell, har allerede en PC med AMDs Athlon 64 FX-62 om bord.

Kilder:
Neoseeker.com
Techreport.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse