– Pirater ikke prioritert

Politiadvokat Eirik Trønnes Hansen sier til Dagens Næringsliv (papir) at at ulovlig nedlasting av musikk på Internett ikke er et særlig prioritert område for Kripos.

Ingen etterforskning

Platebransjeorganisasjonen IFPI har flere ganger tatt kontakt i enkeltsaker, men så langt har politiet valgt å ikke innlede selvstendig etterforskning.

Han ser likevel ikke bort fra at politiet kan komme til å etterforske saker der det foreligger en konkret anmeldelse.

Annonse

Ute av kontroll

Piratkopieringen og den ulovlige fildelingen i Norge må nå sies å være helt ute av kontroll. I følge meningsmålingsinstituttet MMI er 60 prosent av musikken som blir lastet ned i Norge ulovlig. For hver låt som blir solgt på lovlig vis, blir minst seks lastet ned ulovlig.

Samtidig vet bare halvparten av Norges voksne befolkning at det er ulovlig å laste ned musikk som ikke er godkjent av opphavsmann eller plateselskap.

– Ikke amerikanske tilstander0

IFPIs leder Marte Thorsby lover kamp mot fildelingen, men understreker at hun først og fremst vil de som gjør musikken tilgjengelig til livs.

– Det er ingen som er fredet, men det kommer ikke til å bli amerikanske tilstander i Norge. Vi er ikke ute etter å ta 12 år gamle jenter som laster ned musikk, sier hun til DN.

Oppdatert: 22/5-2006, kl. 09.50

Annonse
Annonse