MacBook

Annonse


Finner din stjålne MacBook

MacBookMens iAlertU skal bruke MacBooks innebygde bevegelsessensorer til å advare deg om at maskinen er i ferd med å bli stjålet, vil Undercover fortsette å sende signaler hver gang din stjålne datamaskin er på internett.

Bevegelsessensorer slår alarm

iAlertU er fortsatt i Beta, men foreløpig ser det ut til at den vil koste rundt 70 kr for livslangt bruk. Likevel: Kommer du ut for en tyv som er smart nok til å fjerne batteriene før han stikker av med MacBook-en din, bør du satse på Undercover:

Dersom du melder laptopen din stjålet vil Undercover sende ut en IP-adresse med en SOS-melding hvert sjette minutt. Samtidig vil programvaren bruke laptopens innebygde iSight-kamera til å ta bilde av tyven og samtidig simulere skjermfeil som gjør maskinen ubrukelig.

Skaffer tyvens adresse

Undercover er programmert til å pinge utviklerselskapet Orbicules database hver sjette minutt for å sjekke om datamaskinen er stjålet. Får den positivt svar, vil dette forhåpentligvis resultere i at menn i uniform sørger for at du får tilbake laptopen pronto.

Annonse


ITavisen antar at programvaren fortrinnsvis er utviklet for land som har større politiressurser i Norge, og anbefaler alle MacBook-kjøpere å beholde forsikringen sin en stund til.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse