Annonse


Nintendo i domeneklemme

Nintendo endret i for kort tid siden navnet på sin nye spillkonsoll fra Revolution til Wii. Problemet er nå at domenenavnet som henspeiler på den nye konsollen eies av et tømmerselskap fra Washington og det kan by på problemer å få tak i domenet.

Store summer

Wii.com ble nemlig registrert av Willamette Industries Inc allerede i 1994, noe som viser at det ikke er snakk om domenepirater. For å sette dette i perspektiv kan vi informere om at den originale Sony PlayStation ikke engang var lansert da domenenavnet ble registrert.

At Nintendo bør ha tak i Wii.com er allikevel hevet over enhver tvil og det kan nok derfor hende at de må bla opp store summer for rettighetene til Wii.com. Eneste håp for spillgiganten er kanskje at Willamette Industries Inc ikke eksisterer lenger.

Gir seg neppe

I 2002 ble nemlig selskapet kjøpt opp av tømmergiganten Weyerhauser og domenenavnet fulgte selvsagt med på kjøpet. Nintendo håper kanskje dette kan føre til en minnelig løsning, selv om Weyerhauser tydeligvis ikke har gått med store planer om å slippe domenet. Registreringsavgiftene er nemlig betalt helt frem til 2009.

Kilde:
GameSpot

Annonse