Taper milliarder på pirater

LEK Consulting har utført studiet på vegne av filmorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association of America). Organisasjonen har ikke overraskende fått blod på tann etter at undersøkelsen viste at piratkopieringsproblemet er langt større enn man har trodd.

Tidligere har man nemlig regnet med at piratkopiering fører til tap opp mot 21 milliarder kroner i året. Nå viser det seg imidlertid at summen er på 37 milliarder kroner i året. Samtidig påvirker piratkopiering både DVD- og billettsalget.

USA på topp

Den dramatiske økningen kommer blant annet på grunn av nye undersøkelsesmetoder. MPAA regnet tidligere ut disse tallene basert på razziaer, noe som førte til at man trodde Kina og Russland hadde det største problemet med piratkopiering.

Annonse

Nå viser det seg imidlertid at dette ikke stemmer, og at det er USA som ligger på toppen med tap opp mot åtte milliarder kroner i året. Mexico følger på andreplass, med tap opp mot tre milliarder kroner i året.

Flere har satt spørsmålstegn ved undersøkelsen, siden den tross alt har kommet opp med en slik enorm økning fra tidligere undersøkelser. Nedlasting via Internett har derimot ikke vært en del av de tidligere studiene.

Kilde:
BetaNews

Annonse
Annonse