Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Feil i alle nettlesere

Sikkerhetseksperter har oppdaget kritiske feil i de tre mest brukte nettleserne. Den mest alvorlige er – surprise – i Explorer.

Internet Explorer 7
Ifølge sikkerhetsselskapet Secunia kan sårbarhetene i Safari og Firefox forårsake at maskinen krasjer, mens sikkerhetshullet i Explorer legger maskinen åpen for kapring.

Kritisk i Explorer

Explorer-feilen, som betegnes som «høyst kritisk», er hittil bekreftet i Internet Explorer 6, men kan også finnes i andre versjoner av nettleseren.

Microsoft slapp tidligere denne måneden en patch for å tette ti hull i Explorer, hvorav flere får betegnelsen kritiske. Selskapet er ikke enig i Secunias vurdering av alvorligheten av den siste oppdagede feilen. Ifølge Microsoft vil feilen bare føre til at Explorer ikke svarer. Symantec ser imidlertid ut til å dele Secunias oppfatning av at sikkerhetshullet gjør det mulig å kjøre skadelig kode på en ubeskyttet PC.

Ingen fiks ennå

Problemene med Firefox og Safari betegnes ikke som kritiske. Her kan spesialprogrammerte nettsider få programmene til å krasje dersom programmereren har utnyttet en feil i hvordan nettleserne behandler data.

Det er ikke sluppet fikser for noen av de oppdagede sikkerhetshullene ennå. Secunia anbefaler at man derfor bare surfer på kjente nettsteder mens man venter.

Kilde:
News.com

Stikkord: programvare, virus