Internet Explorer 7

Annonse


Feil i alle nettlesere

Internet Explorer 7Ifølge sikkerhetsselskapet Secunia kan sårbarhetene i Safari og Firefox forårsake at maskinen krasjer, mens sikkerhetshullet i Explorer legger maskinen åpen for kapring.

Kritisk i Explorer

Explorer-feilen, som betegnes som «høyst kritisk», er hittil bekreftet i Internet Explorer 6, men kan også finnes i andre versjoner av nettleseren.

Microsoft slapp tidligere denne måneden en patch for å tette ti hull i Explorer, hvorav flere får betegnelsen kritiske. Selskapet er ikke enig i Secunias vurdering av alvorligheten av den siste oppdagede feilen. Ifølge Microsoft vil feilen bare føre til at Explorer ikke svarer. Symantec ser imidlertid ut til å dele Secunias oppfatning av at sikkerhetshullet gjør det mulig å kjøre skadelig kode på en ubeskyttet PC.

Ingen fiks ennå

Problemene med Firefox og Safari betegnes ikke som kritiske. Her kan spesialprogrammerte nettsider få programmene til å krasje dersom programmereren har utnyttet en feil i hvordan nettleserne behandler data.

Annonse


Det er ikke sluppet fikser for noen av de oppdagede sikkerhetshullene ennå. Secunia anbefaler at man derfor bare surfer på kjente nettsteder mens man venter.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse