Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel lanserer vPro-plattform

Intel har nå laget en ny PC-plattform som de vil skal merkes med navnet vPro. Nøkkelord er sikkerhet, ytelse og fjernkontrollering.

Intel vPro
For en stund tilbake lanserte Intel sin Viiv-plattform, som var spesialdesignet for såkalte mediesentere. Nå har selskapet kommet med den nye vPro-plattformen, som skal være spesialdesignet for bedriftsbrukere.

Lettere å kontrollere

Nye vPro-maskiner skal være designet for å kunne styres sentralt fra bedriften, slik at IT-avdelingen enkelt kan gi støtte eller reparere maskiner. Dette skal også kunne gjennomføres dersom maskinen har krasjet eller det er feil på maskinvaren.

IT-administratorer skal også kunne isolere systemer som har blitt infisert av spionvare eller virus via Intel Active Management Technology. Selskapet samarbeider også med Symantec for å implementere sikkerhetsløsninger som kjører separat fra operativsystemet.

vPro skal styres av den Core Duo-baserte Conroe-prosessoren og ha integrert grafikk som skal være bra nok til å kunne kjøre Windows Vista. Maskiner med det nye merket skal være på markedet i stasjonær form i tredje kvartal i år, mens bærbare vPro-maskiner først dukker opp neste år.

Kilde:
Intel
Engadget

Stikkord: laptop, Maskinvare, pc, windows