Dell Inspiron 6400

Annonse


Ja, den varer 6.5 timer

Dell Inspiron 6400Vår søsterpublikasjon DinSide Data har foretatt en grundig test av den nye Inspiron 6400, som reklamerer med kombinasjon av høy ytelse og lang batterilevetid.

Fra 8500

Maskinen koster 8500 kroner i grunnmodell, men har vært på introduksjonstilbud til lavere pris. Du kan spesifisere opp til 20 000, om du har behov for det.

Maskinen er en av de første fra Dell med Intels nye Duel Core-prosessor, som også sitter i de nye bærbare Intel-maskinene fra Apple.

Rask og strømsnill

Verken ytelsen eller batterilevetiden skuffet. Selv om testeksemplaret hadde den tregeste utgaven av Dual Core, var ytelsen raskere enn svært mye annet vi har sett av bærbare prosessorer. For eksempel ble AMDs Turion64 1,8 GHz solid overkjørt av Intels 1,66 DualCore.

Annonse


Også på batterisiden briljerte maskinen. Den kjørte hele 393 minutter – godt over seks og en halv time – på standardtesten BatteryMark. Til sammenligning varte en HP Pavillion dv5054EA bare 131 minutter i forhold.

Torturtest

Testmodellen var vel å merke utstyrt med 9-cellerbatteri, mens standardmodellen (som i følge Dell varer 5,15 timer) bare har 6 celler. Men forskjellen er bare en hundrelapp.

Vi gjorde også «torturtesten» med DVD-film, og kunne notere oss at «Shrek 2» var godt inne sin i tredje runde før maskinen tok kvelden. Med andre ord mer enn nok til en mellomdistanseflytur. Og vil du se mer film eller jobbe mer, koster et ekstra batteri en drøy tusenlapp.

Lav støy er også en fordel med denne maskinen. Den eneste ulempen er at dette ikke er noen lettvekter med sine tre kilo, selv om den på ingen måte er stor.

Les hele testen HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse