Annonse


Staten kan få IE-trøbbel

I morgen kommer nemlig oppdatering i kjølvannet av den såkalte Eolas-saken, der Microsoft ble dømt til å betale det lille selskapet Eolas 521 millioner dollar (om lag 3,4 milliarder kroner) i erstatning.

Endres i morgen

Striden sto om metoden som brukes i Internet Explorer for å laste inn «fremmed materiale» som java og pdf. I følge dommen har Eolas lovlig patent på denne metoden, og Microsoft kan dermed ikke bruke den.

Microsoft vil dermed bruke sin egen ActiveX-teknologi for å komme rundt dette problemet, og det er dette endringen i tirsdagens oppdatering innebærer.

De flest er forberedt

For mange nettsider- avhengig av hvordan de er bygget – vil endringen føre til problemer. Men endringene har vært annonsert i lang tid, og de fleste har forberedt seg slik at brukerne ikke skal merke noe.

Annonse


Det har derimot ikke Norges statlige informasjonsportal Odin.no, der du finner offisiell informasjon fra regjeringen og departementene.

Aner ikke hva de skal gjøre

I følge Digi.no aner ikke statens IT-folk hva de skal gjøre med problemet. En person nettstedet har snakket med fredag sier at de fikk vite om Eolas-oppdateringene først nå.

Odin bruker det såkalte object-taggen, som er en av HTML-kodene som berøres av endringen.

Endringene berører bare Internet Explorer-brukere. I andre nettlesere, som Firefox og Opera, vil pdf-dokumenter og annet materiale som må lastes inn separat oppføre seg som før, selv om nettstedet ikke er oppgradert med IE-endringene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse