badware

Annonse


Saksøker adware-annonsør

badwareFantastisk gode tilbud er ofte for gode til å være sanne. Og når du får noe gratis, betaler du ofte for det på andre måter.

Gratis=adware

Dette er tilfellet for svært mange som har lastet ned gratis skjermsparere, programvare eller filmsnutter – og oppdaget at de har fått en hel haug med irriterende pop up-reklame på kjøpet.

Nå tar staten New York ut tiltale mot selskapet Direct Revenue LLC, som er et av flere selskaper som sniker med uvelkomne blindpassasjerer når du laster ned ting fra nettet.

– Saboterer seriøse aktører

Det er ikke første gang førstestatsadvokat Eliot Spitzer går til krig mot nettplagere. I 2005 inngikk han et forlik på 7.5 millioner dollar (ca. 50 millioner kr) med Intermix, selskapet bak det populære møtestedet Myspace. Også disse måtte svare for anklager om snikinnføring av adware på brukernes PC-er.

Annonse


Spitzer lover å fortsette å slåss for nettbrukernes rettigheter, og mener det er i alles beste interesse; adware er negativt både for forbrukere, bedrifter og seriøse nettaktører som er avhengig av tillit til mediet.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse