Annonse


EMI «drar en Sony»

Etter skandalen rundt Sonys såkalte «rootkit»-aktige DRM-programvare, skulle man tro at plateselskapene ville vært litt forsiktigere med å utstyre nye utgivelser med selvinstallerende kopisperrer. Men den gang ei.

EMI-utgivelser med den brasilianske stjernen Marisa Monte legger inn programvare på PCen din som ikke kan avinnstalleres, melder Boing Boing.

Enten man vil eller ei

Ifølge nettstedet blir brukeren riktignok presentert med en såkalt EULA – en «End-user License Agreement» – som man blir bedt om å akseptere i det man prøver å spille av CD-en.

EULAEN advarer om at «certain files and folders might remain in your computer even after the user removes the digital content, the software and/or the player». Men problemet er bare at dette installeres på maskinen selv om man velger å aktivt avslå EULA-betingelsene.

Annonse


– Bare signér nederst her…

I tillegg til å være sedvanlig lang, innviklet og full av særdeles tvilsomme juridiske betingelser, er lisensavtalen dessuten presentert slik at man ikke kan markere og klippe ut teksten for videre analyse.

Kopibeskyttelsen hindrer også avspilling på Linux og Mac OS X, samt overflytting til f.eks iPod.

Kilde:
Boing Boing

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse