Annonse


Visste om e-postdomene

Fram til 1999 hadde Statsministerens kontor e-postdressen: [email protected] Da departementet fjernet «telemax» fra adressen, hadde allerede Skandinavisk Miniatyr Kulelager AS opprettet domenet smk.no, skriver Aftenposten.

Feil innboks

Likheten mellom de to adressene førte til at Frp-politiker Allan Strand i Skandinavisk Miniatyr Kulelager fikk en e-post om hvordan Jens Stoltenberg blant annet kunne få Siv Jensen til å fremstå som en «surpomp».

E-posten skulle egentlig til [email protected] Avsenderen glemte imidlertid bokstavene «dep» og dermed ble mailen sendt til [email protected]
Domenet smk.no eies av Frp-politiker Allan Strand. E-postserveren på smk.no er ikke satt opp til å sende feilsendt e-post i retur og e-posten til Mina Gerhardsen havnet i innboksen til Allan Strand.

Etterpåklokskapens lys

? Vi sjekket om det fantes adresser som lignet på den til Statsministerens kontor, og vi fant adressen smk.no. Den gang vurderte vi det dit hen at adressen ikke utgjorde noen stor risiko, og bestemte oss for ikke å gjøre noe med det, sier informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor.

Annonse


? I etterpåklokskapens lys kunne vi kanskje ha vurdert det annerledes, sier han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse