Sony Blu-ray

Annonse


Svinedyr Blu-ray fra Sony

Sony Blu-rayOgså en annonsert Blu-rayspiller fra Samsung vil ligge rundt tusendollarsmerket, det vil si rundt 7000 norske kroner. ITavisen har tidligere skrevet at HD DVD vil slippe to forskjellige spillere, priset til 3500 og 5500 kr.

Sliter med å matche HD DVD-priser

Pris seiler opp som et av hovedargumentene mellom de to konkurrentene om morgendagens DVD-format. Blu-ray har de klart beste teknologiene, men sliter med å matche konkurrentens priser, både på avspillere og lagringsmedier.

Sony planlegger å lansere sin første Blu-rayspiller i juli. Samsung-spilleren vil antagelig komme noe tidligere. I løpet av sommeren vil det også komme stasjonære og bærbare PC-er med integrerte Blu-ray-spillere. Den stasjonære PC-en har fått en foreløpig prislapp på 2300 dollar, ca. 15 000 kr, mens den bærbare ikke er prissatt ennå.

Lover enkel brenning

Blu-ray-spilleren vil ha støtte for å spille av 1920 x 1080p via HDMI. Den vil også sende 1080i-signaler over analog kabel. Den vil støtte videoformatene MPEG2, MPEG4-AVC og VC1. Spilleren kjører BDJava, som er Sony og Suns svar på Toshibas iHD.

Annonse


Blu-ray-PC-ene vil også kunne brenne HD-innhold for avspilling i kompatible spillere. Sony lover at PC-ene skal komme med programvare som gjør dette enkelt.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse