Annonse


Kortbande sprengt

De arresterte er i følge politiet en del av et internasjonalt nettverk med forgreininger i Storbritannia, Pakistan, Romania og Spania.

Gutter på tur

– Disse gutta har virkelig vært på tur. Det ser ut som de fant ut at dette var en tryggere måte å skaffe seg penger på enn narkotikatrafikk og andre kriminelle handlinger, sier statsadvokat Edward Defazio i Hudson County.

Kortsvindelen regnes av flere eksperter som det verste hacket i sitt slag i historien. Dette fordi gjerningsmennene skaffet seg direkte adgang til korteiernes kontoer ved både å ha data på kortenes magnetstriper og PIN-kodene.

Banditt-gullkrukke

– Dette er det alle andre hackere har prøvd på – å finne en vei inn til bankkontoen. For kriminelle er dette selve gullkrukka, sier forskningsdirektør Avivah Litan i analysebyrået Gartner.

Annonse


Amerikanske banker frykter nå at tilliten til debetkort skal få en knekk. Hittil har amerikanerne brukt mest kredittkort, der betalingen skjer i etterkant. Dette anses som tryggere, fordi mistenkelige transaksjoner kan fanges opp før man betaler beløpet til kortselskapet.

I Norge er debetkort det mest vanlige, og det er ofte vanskelig å betale med et «ekte» kredittkort i en vanlig butikk.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse