cebit06

Annonse


Razer lover lydrevolusjon

HANNOVER (ITavisen):Amerikanske Razer har lenge vært kjent for sine spesialtilpassede gamer-mus som Copperhead og Diamondback. ITavisen traff toppsjefen, selveste Razerguy Robert M. Krakoff, på CeBit-messen i Hannover.

Vil satse på gamer-lyd

cebit06
Razer er på CeBit blant annet for å lansere et nytt produkt de har på trappene, som Krakoff lover vil revolusjonere spillopplevelsen for gamere verden over. Nå skal selskapet satse på lyd.

I løpet av neste måned vil Razer lansere et lydkort og et sett med høretelefoner spesialtilpasset spilleres behov. Ifølge Krakoff er de fleste av dagens lydkort beregnet på å spille musikk, noe som gjør at det meste av driver-infoen ikke er relevant for spillentusiaster. Dermed får man såkalt driver bloat, som gir dårligere ytelse.

Beregnet på selvbyggere

Høretelefonene, som har en frekvens på 20-20 000 Hz, er helt OK for musikk også, påpeker Krakoff, som likevel mener de egner seg best for gaming.

Annonse


– Våre kunder er folk som bygger sine egne PC-er. Derfor er vårt lydkort blant annet det første med EMI-skjold, slik at ingen irrelevante prosesser skal forstyrre det som foregår på lydkortet, sier Krakoff til ITavisen.

– Hør fienden liste seg

Utgangen til lydkortet er en 3RCA som gjør at strømforbruket blir mindre og signalet bedre. Det finnes også en adapter som gjør at du kan bruke lydkortet sammen med høretelefoner med USB-plugg.

Krakoff fremhever retningsstyrt lyd som noe av det viktigste for en gamer:
– Med disse kan du høre at noen lister seg på tå bak deg, sier han entusiastisk og slår ut med armene.

FLERE RAZERPRODUKTER SER DU HER

Surround i ørene

Høretelefonene har åtte kanaler og kan takle spill som kjører opptil 192 Hz. Foreløpig er Battlefield 2 det eneste spillet som går så høyt i frekvens. De åtte kanalene er: center, 2 x front, 2 x side, 2 x back og subwoofer. Høretelefonene har også en spesiallaget avtagbar mikrofon.

Ved å fjerne musikkdriverne har Razer fått ned prisen på lydkortet. Når produktene kommer på markedet i USA vil en pakkeløsning med lydkort og headset ha en pris på 299 dollar (2000 kr). Det vil også gå an å få kjøpt de to separat.
cebit06

Vil lage det ultimate gamertastaturet

Når Krakoff først har snakket seg varm, har han flere oppfinnelser å vise frem. Selskapet jobber også på et gamertastatur i absolutt toppklasse, men dette vil ikke bli lansert på noen måneder ennå. Blant finessene som nevnes er 99 programmerbare taster, anti-ghosting, så du kan trykke ned så mange taster samtidig som du vil, programmerbar start-tast ? som også kan skrus av ? minne for fem spillprofiler, og ti makrotaster.

Det betyr at du kan programmere forskjellige makroprofiler på de samme tastene, alt etter om du jobber i Photoshop eller spiller World of Warcraft. Tastaturet vil så gjenkjenne hvilket makrosett det skal hente opp.

Suger svette

Krakoff forteller ivrig at tastaturet er det med minst forsinkelse i markedet, og at det er dekket med silikonspray som skal absorbere fuktighet fra svette håndflater. Tastaturet vil også ha iPod-dock og plass for ekstra belysning og webkamera.
cebit06
Razer-sjefen avslutter med et lite stikk til alle konsollgamerne der ute:
– De sitter altfor tilbakelent. De bør passe på å spille mot andre konsollspillere når de spiller live. Hadde vi for eksempel spilt Quake 4, ville de blitt knust av en PC-bruker.

– Velegnet for arkitekter

Tastaturene vil komme i hvitt og svart med lysende razer-logo, og egner ifølge Krakoff seg like godt for presisjonsbrukere som arkitekter og grafikere som for gamere. Veiledende pris i det amerikanske markedet vil være på 99 dollar (ca. 680 kr).

FLERE RAZERPRODUKTER SER DU HER

Her finner du Razer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse