Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Abonner på TV-serier

Apple har tatt et steg nærmere en abonnementsmodell i iTunes etter at de har lansert en tjeneste som gjør at man kan abonnere på TV-serier.

iTunes samarbeider med Viacom-kanalen Comedy Central for å lansere den nye Multi-Pass-tjenesten i. De to første TV-seriene som gjøres tilgjengelig er The Daily Show with Jon Stewart og The Colbert Report. Man skal kunne kjøpe 16 episoder (én måned) for 9,99 dollar (67 kroner) eller betale 1,99 dollar (13 kroner) per episode.

Innrømmer ikke abonnement

Selv om de fleste vil se på dette som et første steg mot abonnementsmodeller i iTunes vil ikke Apple innrømme dette. Sjefen for iTunes, Eddy Cue, mener det ikke er en abonnementstjeneste siden man vil eie innholdet.

Dette mener de står i sterk kontrast til abonnementstjenestene i musikkverdenen, som Napster eller Rhapsody, der man mister musikken når man avslutter abonnementet sitt. Apple har hittil valgt å ikke gi brukerne samme mulighet, men etter at Multi-Pass-tjenesten nå er på plass er det ikke utenkelig at den utvides til å gjelde musikk.

Som kjent er det for øyeblikket ikke mulig å kjøpe TV-serier for norske iTunes-brukere. Derfor vil Multi-Pass-tjenesten kun være aktuell for amerikanske brukere.

Kilder:
CNET News.com
AppleInsider

Stikkord: internett, lydogbilde, mac, mp3